fbpx
Bliv elev

Økologi

Vi OMLÆGGER TIL ØKOLOGISK LANDBRUG

På Bråskovgård Efterskoles landbrugslinje ved vi, at landbrug er meget mere end at køre traktor. Det handler om en forståelse for landbruget og dets rolle i samfundet.

Derfor er vi fra 1. august 2015 begyndt omlægningen til 100 % økologisk landbrug.

Bråskovgård Efterskole er Danmarks største efterskole – målt i udendørs areal – med hele 70 hektar land. Landbrug passer vores agerbrug og skov, og af de 70 hektar har de 40 hektar under plov. Det er også landbrug opgave at passe vores dyr, som tæller limousinekøer og får.

Konventionelt landbrug kræver ikke så meget manuelt arbejdskraft som økologisk landbrug. Og netop manuel arbejdskraft har man til rådighed i rigeligt mål på en efterskole hvor 28 af 125 elever kommer for at gå på landbrug. Elever på vores landbrugslinje er vant til at bruge hænderne og rubbe neglene. Mekanisk rensning af ukrudt må udføres af eleverne, hvilket kemisk bekæmpelse ikke må.

Derfor har vi set en omlægning til 100% økologisk landbrug som et naturligt skridt, og værdien i at behandle jorden og fødevarerne på en god og forsvarlig måde og at producere sunde og usprøjtede råvarer til vores egne elever er af stor betydning for os.

_DSC5200

Fra bronze til sølv

Vores landbrugslinje forsyner køkkenet med kartofler, grøntsager og kød af egen avl, og da meget af det i forvejen bliver produceret økologisk, har vores køkken allerede Det Økologiske Spisemærke i bronze. Det har også været én af årsagerne til, at en omlægning til økologisk landbrug lå lige for.

Efter omlægningen forventer vi, at vi kan opnå spisemærket i sølv – og altså have økologiske føde- og drikkevarer, der udgør 60-90 % af vores samlede indkøb.

Omlægningen af landbruget er nu godt i gang, og indtil videre har vores elever taget godt imod den.

vil du vide mere

Vi vil hellere end gerne snakke med dig, så kontakt os endelig

Kontakt os