fbpx
Bliv elev

Om skolen

Om skolen

Bråskovgård Efterskole ligger i den sydlige del af Østjylland mellem Horsens og Vejle. Skolen og dens smukke historiske bygninger ligger midt i den dejlige natur – tæt på marker, skoven og havet. Skolen råder desuden over 70 hektarer, som eleverne kan boltre sig på. Vi er dog ikke langt fra civilisationen, for der er busforbindelser til Horsens og Vejle.

Hør hvad Anton siger om Bråskovgård Efterskole

Bråskovgård er faglighed!

Fagene på Bråskovgård Efterskole er uddannelsesforberedende til gymnasiet, handelsskolen og teknisk skole. Vi lægger meget stor vægt på, at eleverne vokser fagligt og bliver udfordret på deres eget niveau.

Gennem de boglige fag vokser eleverne fagligt, og de udvikler deres færdigheder, da alle elever udfordres på netop deres niveau. Læs mere om niveaudeling her. Eleverne kan vælge mellem 6 forskellige og spændende linjefag.

Elevsammensætning

Skolen henvender sig til alle unge til 9. og 10. klasse og optager 135 elever. Vi tilstræber en ligelig fordeling mellem drenge og piger. Det er en væsentlig del af skolens værdigrundlag at optage elever med vidt forskellig baggrund og skolemæssige kompetencer.

Vi reserverer 20% af pladserne til elever med særlige behov. Elever med særlige behov er elever hvor vi har en særlig opmærksomhed og ekstra opbakning på plads, så de også kan gennemføre et efterskoleår på normal vis. Vi har stor succes med at inkludere disse elever i efterskolefællesskabet på en måde hvor både de ressourcestærke elever og eleverne med særlige behov har en positiv oplevelse.

Dannelsen af selvstændige individer

Bråskovgård Efterskole er baseret på Grundtvigs og Kolds skoletanker. Vores formål er at bidrage til elevernes menneskelige udvikling og modning, og vi tror på, at alle er lige værdige. Vi stiller krav og forventninger til hinanden, lærere og elever imellem, da det er helt grundlæggende elementer i dannelsen af de unge menneskers selvværd og selvstændighed.

Skolens brede elevsammensætning har stor positiv betydning for fællesskabet og den enkelte.
De elever, der måske har oplevet, at de er “anderledes” i de skoler, de kommer fra, får her et sted, hvor de bliver accepteret, hørt og forstået. De er ikke alene længere – der er andre ligesom dem.
Samtidig oplever eleverne at vokse som mennesker. De lærer at favne andre typer end dem selv. Det er meget givende for unge mennesker. Grupperne af unge lærer af hinanden, de accepterer hinanden, skaber venskaber på tværs og bliver rustet til “det virkelige liv” efter efterskolen.
.

vil du vide mere

Vi vil hellere end gerne snakke med dig, så kontakt os endelig

Kontakt os