fbpx
Bliv elev

Kost

Energi skal der til

Vi er stolte af vores køkken og vi opfatter kosten som en vigtig del af vores pædagogik. Derfor er der også mødepligt til måltiderne som ikke bare er noget, der skal overstås. Måltiderne er derimod en god stund sammen – i en rar og god stemning. Maden er overvejende økologisk, og vi kan sagtens rumme allergikere, veganere og andre særlige kostbehov blandt eleverne.

_DSC9520

Vores kostpolitik er som følger

Kostvaner

Vi har stor fokus på vores kostvaner, både elevernes og de ansattes. Hver dag tilstræbes det, at der er frugt og grønt til maden efter Sundhedsstyrelsens principper om “6 om dagen”.

Tilberedning af maden

Vi fremstiller så meget som muligt af maden fra bunden, bl.a. dyrker linjefaget “Landbrug” en del grøntsager og leverer svine-, okse- og lammekød af egen avl. Brødet bager vi selv, og der serveres kun kage ved særlige lejligheder.

Fokus på sund kost

Som en naturlig del af vores pædagogik er eleverne med i køkkenarbejdet. Mindst én gang sætter vi ekstra fokus på forholdet mellem kost/krop og indlæring, enten ved besøg af gæstelærere eller en temauge/aften om emnet. I kølvandet på det tilbyder vi eleverne at prøve kræfter med en “slikfri måned”. Alle, der gennemfører den, tildeles en præmie.

Pas på sukkeret


Vi har, som en del af vores kostpolitik på skolen, en forventning om, at eleverne ikke indtager store mængder sodavand, da de indeholder masser af sukker, hvilket giver et ustabilt blodsukker. Der er bred enighed blandt “de lærde” om, at sukker er medvirkende årsag til koncentrationsbesvær og indlæringsvanskeligheder. Derfor beder vi forældrene om at være meget opmærksomme på deres barns sodavandsforbrug. Ikke mindst ved at undlade at sende hele kasser sodavand med eleven på skolen efter weekenderne.

Indkøb og salg


Vi er (i det omfang det er muligt) opmærksomme på elevernes indkøb hos købmanden, og i grelle tilfælde beder vi eleverne om at tage større indkøb med sig hjem.
Det er ikke tilladt at medbringe større mængder slik og sodavand med sig på skolen efter weekender og videresælge det til kammeraterne.

Egenkontrol


Vi er underlagt Fødevarestyrelsens krav om egenkontrol, og de jævnlige kontrolbesøg følges op af tildeling af en smiley.

Se skolens aktuelle smiley her

Banner_gul_99x32

vil du vide mere

Vi vil hellere end gerne snakke med dig, så kontakt os endelig

Kontakt os