fbpx
Bliv elev

Bygningernes historie

HOVEDBYGNING I HERREGÅRDSSTIL

Bråskovgård var oprindeligt en fæstegård under Boller Gods. I 1907 overtog staten gården og opførte hovedbygningen i “engelsk herregårdsstil” med to små sidefløje. På én og samme tid pompøs og praktisk. Fornemmelsen af herregård mærkes stadig i dag, når man ser sig om på gårdspladsen. Opdragelsesanstalten/ungdomsfængslet Bråskovgård blev nedlagt i 1980 hvor en gruppe lokale købte ejendommen. De næste par år husede bygningerne vietnamesiske bådflygtninge og i 1983  oprettedes den selvejende institution Bråskovgård Efterskole.

_DSC4964

1907-1983

Da den navnkundige justitsminister P. A. Alberti i starten af 1900-tallet var på tur i England, vendte han hjem med en god idé, som fik vidtrækkende konsekvenser for det lille samfund i Bjerre Herred. Idéen gik ud på at etablere en række opdragelsesanstalter for unge kriminelle, for det var tanken, at man kunne “afkriminalisere” de unge.
Til formålet købtes bl.a. Bråskovgård, der tidligere var en fæstegård under Boller Gods, men som i perioden 1855 til 1907 var i familien Staalesens eje. De gamle bygninger blev revet ned, nye blev bygget, og i de næste mange årtier dannede de rammen om et lille samfund i samfundet.

1

1981-1983:
Bådflygtninge

Omkring 1980 ønskede staten at afhænde stedet, og det blev solgt til den selvejende institution “Den sociale landsby Bråskovgård”. I årene 81 til 83 udlejedes bygningerne til vietnamesiske bådflygtninge, hvorefter efterskolen blev etableret.

2

2007: “Gårdene”

De tre 8-kantede gårde bygges. De tre gårde hedder henholdsvis “Sydgård”, “Mellemgård” og “Nordgård”, som børn og barnlige sjæle husker fra bøgerne om børnene i Bulderby af Astrid Lindgreen. Da gårdene er indviet i 100-året for Astrid Lindgreens fødsel, fandt vi det naturligt at sende denne hyldest til denne store svenske forfatter.

_DSC5209

2012-2013: Ridehal
og fysiklokale

Arresten (også kendt som “Højskolen”) rives delvist ned, knuses og bruges som bund til den nye ridehal, der stod færdig først i maj 2013.
Et nyt fysiklokale, hvor elever har været med i idéfasen, blev færdigt marts 2013.

omosbred

2013-2014

Bisgård og Kvif får nyt tag i røde vingetegl.
Et nyt trappeforløb ned til spisesalen fra hovedtrappen.
Nye bade og toiletter på de to elevgange “Park” og “Nord”. Samlingssalen ombygges til et moderne musik- foredrags- og samlingslokale.

_DSC4511

Den nærmeste
fremtid:

I løbet af skoleåret 2016-2017 bygger vi nye lokaler til jagt og udvider med et helt nyt skolekøkken.

vil du vide mere

Vi vil hellere end gerne snakke med dig, så kontakt os endelig

Kontakt os