Bliv elev

logo-symbol-white

Ansvarligt forbrug
og produktion

Verdensmål nummer 12

”12.2 Inden 2030 skal der opnås en bæredygtig forvaltning og effektiv udnyttelse af naturressourcer.”

”12.3 Inden 2030 skal det globale madspild på detail- og forbrugerniveau pr. indbygger halveres og fødevaretab i produktions- og forsyningskæder, herunder tab af afgrøder efter høst, skal reduceres.”

Kilde: https://www.verdensmaalene.dk/maal/12

12.2 Hvad sker der egentlig med græsplænen når der er en heksering?

Hekseringen er faktisk svampe der gror i en ring, og de er et godt eksempel på, hvordan man har glemt at jordens mikrobiologi er meget mere end blot at tilføre gødning. Bakterier og især svampe har stor betydning for afgrødernes vækst og sundhed. Hvad nu, hvis vi kunne hjælpe jordens mikrobiologi til at stortrives!? Hvad ville det betyde for vores afgrøder? Det er forskning som Landbrugslinjen er dybt involveret i sammen med udenlandske eksperter fra https://www.soilfoodweb.com/

12.3 Vi har et stort fokus på madspil og jævnligt får eleverne dagens tal. Tallet er det samlede antal kg spildt mad skolen har ”produceret” på en uge. Det giver os alle et konstant fokus på emnet og en løbende opmærksomhed på at nedbringe madspildet. Hvordan kan madrester genanvendes på en ordentligt og lækker måde? Hvordan kan vores landbrug genanvende den del af råvarerene, der ikke ender på spisebordet?

Vil du udleve dine drømme?

Så tilmeld dig et år på Bråskovgård Efterskole

Bliv elev